A Városmajori Szemle díjazottjai

Szeptember 2-án tartották meg a Városmajori Színházi Szemle díjátadóját. A 2016. június 16. és július 2. között megrendezett színházi mini-fesztiválon hat nem budapesti színház előadás mutatkozott be: a Jézus Krisztus szupersztár (Kaposvár), a Zűrzavaros éjszaka (Miskolc), a Makrancos Kata (Szombathely), Tartuffe (Tatabánya), a Bolondok tánca (Szabadka), Buborékok (Nagyvárad).

(ellenfény) | 16. 09. 3.

Jubileum helyett...

Az Ellenfény 20. születésnapjára készült. De most kiderült, hogy nincs mit ünnepelni. Ugyanis nyilvánossá váltak az NKA idei folyóirat támogatási döntései, amiből az derült ki számunkra, hogy egész évben nem tud folyamatosan működni az Ellenfény. Tehát az sem biztos, hogy októberben – amikor húszévesek leszünk – egyáltalán még létezünk. Ugyanakkor az is világos, hogy ez a katasztrofális döntés nem az Ellenfényre, hanem az egész magyar folyóirat-struktúrára vonatkozik.

Ellenfény szerkesztősége | 16. 04. 20.

Szükség van-e színházra?

Anatolij Vasziljev üzenete a színházi világnapra

Idén Anatolij Vasziljev világszerte ismert orosz színházi rendező fogalmazta meg gondolatait a színházi világnapra.

Anataloij Vasziljev | 16. 03. 27.

A magyar mese útja

A magyar népmese napjára

Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a magyar népmese napját. Ebből az alkalomból tekintjük át a magyar mese gyötrelmes útját.

Szűcs Mónika-Sándor L. István | 15. 09. 30.

Születésnap

65 éves a Budapest Bábszínház

Ünnepi bemutatóra invitálta a Budapest Bábszínház az 1949. október 8-án született nagyszülőket. Hatvanöt évvel ezelőtt ugyanis ezen a napon tartotta első bemutatóját a mai Budapest Bábszínház jogelődje, az Állami Bábszínház.

Szűcs Mónika | 14. 10. 8.

Kataszteri jelentés

Cziboly Ádám–Bethlenfalvy Ádám: Színházi nevelési programok kézikönyve

Elkészült a ma Magyarországon színházi neveléssel foglalkozó szervezetek és programok teljes összeírása. A könyvbemutatónak és a hozzá kapcsolódó kerekasztal-beszélgetéseknek a Nemzeti Táncszínház adott helyet.

Szűcs Mónika | 13. 11. 14.