A hét legfontosabb eseményei

2. rész – A hétvége bemutatói

A hétvégi színházi bemutatókat (már eléggé megszokott módon) ismét a klasszikusok uralják. Ezúttal a Nyugat első nemzedéke és a velük egy generációba tartozó Molnár Ferenc került a középpontba. De azért látható lesz egy kortárs regény adaptációja is.

Ellenfény | 18. 04. 6.

A hét legfontosabb eseményei

1. rész – Középpontban a kortárs dráma (és a kortárs tánc)

A héten a kortárs dráma került a középpontba. Nemcsak a pénteken Debrecenben kezdődő DESZKA fesztivál miatt, hanem több bemutató, vendégjáték okán is. Ezek mellett két kortárs táncbemutatóra hívjuk fel a figyelmet.

Ellenfény | 18. 04. 4.

A hét legfontosabb eseményei

2. rész – Újragondolt klasszikusok és egy kortárs táncest

Több figyelemre méltó színházi bemutató lesz a hétvégén. Premiert tartanak az Örkény Színházban, a Magyar Színházban, Budaörsön, Szombathelyen, Miskolcon, Szegeden. Ezek közül néhány klasszikus darabból kiinduló előadásra hívjuk fel a figyelmet, valamint egy kortárs táncestet ajánnlunk.

Ellenfény | 18. 03. 22.

A hét legfontosabb eseményei

1. rész – Két táncbemutató és három fesztivál

Nagyon sűrű hét lesz a mostani. A rengeteg bemutató mellett (amelyek közül most két táncszínházi előadásra hívjuk fel a figyelmet) több fesztivál is zajlik. A Bábszínházi Világnaphoz kapcsolódik a BÁBU fesztivál, monodrámák és stúdiószínházi előadások láthatók Tatabányán, hazai és határon túl színművészeti főiskolások mutatkoznak be Kecskeméten.

Ellenfény | 18. 03. 19.

Mi történik a héten?

A legfontosabb események

Munkájához kínál kulcsokat a héten a marosvásárhelyi magyar társulat és a Budapest Kortárstánc Főiskola. Korábban itt végzett néhány növendék új bemutatóra készül a Trafóban. A hétvége színházi bemutatói közt továbbra is a klasszikus drámák vannak túlsúlyban, amelyet kortárs művek helyett ezúttal egy 20. századi expresszionista regény adaptációja ellensúlyoz.

Ellenfény | 18. 03. 8.

Mi látható a héten?

2. rész – Hétvégi bemutatók

Ismét bőséges a hétvége kínálata, jóval több bemutatóra kerül sor, mint amit ajánlani tudunk. Ezek közül klasszikus és kortárs regények színpadi adaptációit, illetve klasszikus és kortárs darabok új bemutatóit emeljük ki – köztük egy ősbemutatót is.

Ellenfény | 18. 03. 1.

Mi látható a héten?

1. rész

Egész héten láthatók új bemutatók. Két XX. század eleji német drámaíró is színre kerül: Wedekindet Keresztes Attila rendezi Gyergyószentmiklóson, Brecht művei nyomán a k2 színház és a Stúdió K mutat be koprodukciót. Folytatódik a héten a Budapest Táncfesztivál, és új bemutatóval jelentkezik Mándy Ildikó.

Ellenfény | 18. 02. 27.

Mi történik a héten

2. rész – Hétvégi bemutatók

A hétvége számtalan bemutatója közül néhány fontos színházi premiert emelünk ki: klasszikus drámák új előadásait, a közelmúlt egyik fontos írójának szövegeire készült produkciót, és egy kortárs német drámaíró új bemutatóját.

Ellenfény | 18. 02. 22.

Mi történik a héten?

1. rész – Táncesemények és egy kortárs dráma

Heti ajánlónk első részében táncos eseményekre hívjuk fel a figyelmet: a héten kezdődő Budapest Táncfesztiválra, ezen a Győri Balett, Pécsit Balett, Miskolci Balettet fellépésére. A Szegedi Balettnek a héten a saját székhelyén lesz premierje, a jövő héten a Budapest Táncfesztiválon szerepelnek. Emellett premiert tart a GG Tánc Eger, illetve a sepsiszentgyörgyi M Stúdió is. A táncos események mellett egy kortárs dráma ősbemutatójára is sor kerül.

Ellenfény | 18. 02. 20.

A hétvége bemutatói

2. rész

Hétvégi bemutatókat ajánló összeállításunkban klasszikus dráma új bemutatójára éppúgy felhívjuk a figyelmet, mint kortárs film alapján készült produkciókra vagy egy jelentős személyiséget középpontba állító monodrámára, illetve két új bábszínházi bemutatóra.

Ellenfény | 18. 02. 16.

Hétvégi bemutatók

1. rész

Sűrű hétvégéje lesz annak, aki minél több friss bemutatót szeretne látni. Vagy jócskán tele kell írnia a naptárát, hogy mit kell bepótolnia később. Heti ajánlónkban most elsősorban a hétvégi bemutatókra fókuszálunk. Négy premier mellett egy "felújítást" is ajánlunk.

Ellenfény | 18. 02. 15.

A hét legfontosabb eseményei

2. rész – Hétvégi bemutatók

Ezt a hetet a kortárs bemutatók túlsúlya jellemzi. Két fontos kortárs táncszínházi bemutató mellett kortárs dráma ősbemutatóját tartják Székesfehérvárott, és egy tízéves kortárs darab kerül újra színpadra Szegeden. A Veszprémben műsorra tűzött Brecht már egyértelműen klasszikusnak számít. De hogy tekintsünk a tíz éve elhunyt Szabó Magdára, akit Székesfehérváron játszanak? És kortárs vagy klasszikus műnek tekintsük-e a Szörényi–Bródy szerzőpáros Kőműves Kelemenjét, amely Kecskeméten kerül színpadra?

Ellenfény | 18. 02. 8.

TOVÁBBI ÍRÁSAINK