Mit nézzünk a héten?

A hét 10 legfontosabb eseménye

Bár kicsit alábbhagyott az elmúlt hetek bemutató-dömpingje, de továbbra is sok érdekes új előadást kínálnak a színházak és a bábszínházak – olykor igazi különlegességeket is.

Ellenfény | 17. 10. 18.

Mit nézzünk a héten?

A hét 10 legfontosabb eseménye

Egész héten folytatódik a gyergyószentmiklósi Nemzetiségi Színházi Kollokvium, díjkiosztással zárul a budapesti Gyerekszínházi Szemle, Egerben pedig stúdiószínházi fesztivál kezdődik. A CaFe Budapest kortárs művészeti fesztivál is tartogat fontos táncelőadásokat.

Ellenfény | 17. 10. 16.

A hét 10 legfontosabb eseménye

2. rész - tánc- és színházi bemutók

Két egyedi mozgásvilágú koreográfus, Frenák Pál és, Fehér Ferenc táncbemutatói mellett színházi bemutatókat ajánlunk a hétre. Független előadások mellett (Alföldi Róbert rendezését az Átrium, Dömötör Tamás munkáját a Stúdió K-ban) vidéki és budapesti premiereket: Vinnai András új darabjának pécsi premierjét és az Örkény Színházban Mácsai Pál Shakespeare-rendezését.

Ellenfény | 17. 10. 11.

A hét 10 legfontosabb eseménye

1. rész – fesztiválok, konferenciák

Fesztivál és konferencia hét lesz a következő. Egész héten zajlik a Gyermekszínházi Szemle, elkezdődik a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, illetve a gyergyószentmiklósi Nemzetiségi Színházi Kollokvium. Fontos bábművészeti és irodalmi-dramaturgiai konferenciákat is figyelemmel követhetnek az érdeklődők.

Ellenfény | 17. 10. 8.

A hét 10 legfontosabb eseménye

2. rész – Színházi és bábszínházi bemutatók

Olyan sok színházi bemutatóra kerül sor a hétvégén, hogy számba venni is nehéz őket, nemhogy válogatni köztük. Két bemutatót is tart a Katona, de az új előadások többsége vidéken (és a határon túl) látható. Több vidéki bábszínházi bemutatóra is sor kerül.

Ellenfény | 17. 10. 4.

A hét 10 legfontosabb eseménye

1. rész – fesztivál, színház, tánc

Októberben elkezdődik az őszi fesztiválszezon, és újabb fontos bemutatók is várhatók – mind a tánc, mind a színház területén. Emellett bepótolhatunk olyan előadásokat is, amelyekről lemaradtunk az előző évadban.

Ellenfény | 17. 10. 2.

A hét 10 legfontosabb eseménye

2. rész - Színházi és bábszínházi bemutatók

Ezen a hétvégén igazi premierdömping lesz a színházakban. Több bemutatót tart a Vígszínház, premier lesz a Karinthy Színházban (A mi kis városunk), és több érdekes bemutató lesz vidéken is: Nyíregyházán (Sediánszky Nóra: A név: Carmen), Szegeden (Csehov: Ványa bácsi), Kecskeméten (Csárdáskirálynő), Miskolcon (Brecht: Kaukázusi krétakör) és Szombathelyen, sőt a határon túl is (Mrozek: Tangó – Nagyvárad).

Ellenfény | 17. 09. 26.

A hét 10 legfontosabb eseménye

1. rész – Táncművészet, ifjúsági színház

Ez a hét számtalan izgalmas eseményt ígér. A hétvégén valódi dömpingje lesz a színházi bemutatóknak, jelezve, hogy letagadhatatlanul beindult az évad. De fontos események várnak a táncművészet kedvelőire is, illetve azokra, akik érdeklődnek az ifjúsági színházak iránt.

Ellenfény | 17. 09. 25.

A hét 10 legfontosabb eseménye

2. rész – A Magyar Dráma Napjához kapcsolódó események

Szeptember 21. a Magyar Dráma Napja. Ugyanis 1883-ban ezen a napon mutatták be Az ember tragédiáját Paulay Ede rendezésében a Nemzeti Színházban. A Magyar Dráma Napján – vagy ahhoz kapcsolódva – idén is számtalan fontos esemény zajlik.

Ellenfény | 17. 09. 19.

A hét 10 legfontosabb eseménye

1. rész - Tánc- és színházművészet, gyerek- és bábszínház

Most már valóban elkezdődött az új évad. Túl vagyunk néhány fontos fesztiválon: a vidám és derűs darabokat felvonultató (és eközben – főleg a zenés programokkal – igazi városi sokadalmat teremtő) nyíregyházi Vidor Fesztiválon, a nem fővárosi színházak előadásait bemutató Vidéki Színházak Fesztiválján, és lezajlott a színházak éjszakája is. Ezen a héten is fontos események várnak ránk.

Ellenfény | 17. 09. 18.

TOVÁBBI ÍRÁSAINK