Mi történik a héten?

A hétvége színházi bemutatói

A hét színházi bemutatói között kortárs írók művei és klasszikusok egyaránt színre kerülnek. A fővárosi bemutatók vannak többségben, de vidéken is fontos előadások láthatók. Az Örkény Színház, a Vígszínház, illetve a Trafó bemutatói mellett a Pécsi Harmadik Színház bemutatóját ajánljuk.

Ellenfény | 18. 12. 14.

Mit ajánlunk a héten?

A hétvége bemutatói

A hétvégén több fontos bemutató lesz. Ezek közül ajánlunk három táncszínházi bemutatót és két színházi előadást, kőszínházi és független társulatok produkcióit egyaránt.

Ellenfény | 18. 12. 7.

Mi történik a héten?

Független színház, kőszínház, kortárs tánc

A hétvége eseményei közül több független színházi előadást és egy kőszínházi premiert ajánlunk. Rusznyák Gábor Goldoni-átiratot rendez Kecskeméten, Kárpáti Péter újabb improvizációs technikával készült darabot rendez a Jurányiban, „dokurevüt" állít színpadra Simányi Zsuzsa a Stúdió K-ban (ahol ismét műsorra került egy új gyerekelőadás is). És Sepsiszentgyörgyön is bemutatják Frenák Pál új előadását.

Ellenfény | 18. 11. 15.

Mi történik a héten?

Gyerek- és bábszínház, Kortárs tánc, kortárs dráma

A hét legfontosabb eseményei közül gyerek- és bábszínházi előadásokat, kortárs táncbemutatót és egy amerikai kortárs dráma újabb színrevitelét ajánljuk. Előadások Debrecenben, a Trafóban, a Kolibriben és a szombathelyi Mesebolt Bábszínházban.

Ellenfény | 18. 11. 14.

A hét legfontosabb eseménye

Magyarországi Bábszínházak Találkozója

14. alkalommal rendezik meg Kecskeméten a Magyarországi Bábszínházak Találkozóját, idén a Nemzeti Kulturális Alap fennállásának 25. évfordulóját ünneplő eseménysorozat részeként.

Ellenfény | 18. 10. 3.

A hét legfontosabb eseményei

2. rész – A hétvége bemutatói

A hétvégi színházi bemutatókat (már eléggé megszokott módon) ismét a klasszikusok uralják. Ezúttal a Nyugat első nemzedéke és a velük egy generációba tartozó Molnár Ferenc került a középpontba. De azért látható lesz egy kortárs regény adaptációja is.

Ellenfény | 18. 04. 6.

A hét legfontosabb eseményei

1. rész – Középpontban a kortárs dráma (és a kortárs tánc)

A héten a kortárs dráma került a középpontba. Nemcsak a pénteken Debrecenben kezdődő DESZKA fesztivál miatt, hanem több bemutató, vendégjáték okán is. Ezek mellett két kortárs táncbemutatóra hívjuk fel a figyelmet.

Ellenfény | 18. 04. 4.

A hét legfontosabb eseményei

2. rész – Újragondolt klasszikusok és egy kortárs táncest

Több figyelemre méltó színházi bemutató lesz a hétvégén. Premiert tartanak az Örkény Színházban, a Magyar Színházban, Budaörsön, Szombathelyen, Miskolcon, Szegeden. Ezek közül néhány klasszikus darabból kiinduló előadásra hívjuk fel a figyelmet, valamint egy kortárs táncestet ajánnlunk.

Ellenfény | 18. 03. 22.

TOVÁBBI ÍRÁSAINK