Mit nézzünk a héten?

1. rész – Kortárs tánc- és színházi bemutatók

A héten ismét lesz mit nézni, hiszen több fontos bemutatóra kerül sor. Egy kortárs táncbemutató mellett kortárs szerzők darabjaiból készült előadásokat ajánlunk, illetve klasszikus művek kortárs feldolgozásait.

Ellenfény | 17. 12. 12.

Mi történik a héten?

2. rész – Színházi bemutatók, közönségtalálkozó

Több fontos színházi bemutatóra kerül sor a hétvégén. A komáromi, miskolci, debreceni és a szkéné színházi premier mellett bemutató lesz Dunaújvárosban is (A mi kis városunk). Szombat délután a Belvárosi Színházban látható Vőlegény előadása után közönségtalálkozót tart az Ellenfény.

Ellenfény | 17. 12. 7.

Mi történik a héten?

1. rész – Könyvbemutatók, fesztivál, táncbemutatók

A héten mutatják be a Végvári Tamásra emlékező könyvet, beszélgetés lesz az Írók boltjában Dragomán György színházáról. A héten zajlik a 25 éves Kerekasztal Színházi Nevelési Központ fesztiválja. És fontos táncbemutatót tart a Duna Művészegyüttes és Pataky Klári társulata.

Ellenfény | 17. 12. 4.

Mi történik a héten?

2. rész – Színház, tánc, bábszínház

A héten több fontos új színházi és bábszínházi bemutató mellett számos izgalmas tánc- és színházi előadás nézhető újra a kortárs magyar előadó-művészeti platform programjában.

Ellenfény | 17. 11. 29.

Mi történik a héten?

1. rész – Tánc, színház, gyerekszínház, fesztivál

Egész héten folytatódik a szabadkai Desiré Central Station, a nemzetközi regionális kortárs színházi fesztivál. A hét elején színház, táncszínházi és gyerekszínházi bemutatókra is sor kerül.

Ellenfény | 17. 11. 27.

A hét 10 legfontosabb eseménye

2. rész – Színházi bemutatók, könyvbemutató, fesztivál

A hét második fele is gazdag fontos eseményekben. Több színházi bemutatóra is sor kelrül a hétvégén, nemcsak Szombathelyen és Székesfehérváron, hanem Kecskeméten (Vérnász), Nyíregyházán (Illatszertár), az Ódry Színpadon (A vadkacsa) és Szabadkán (Fekete királynők) is. Szintén Szabadkán kezdődik a Desiré Central Station idei fesztiválja.

Ellenfény | 17. 11. 23.

A hét 10 legfontosabb eseménye

1. rész – tánc, színház, bábszínház; vendégjátékok, fesztiválok, bemutatók

A hét eseményeinek középpontjában a tánc áll: vendégjátékon látható a Trafóban az Ultima Vez, Frenák Pál a sepsiszntgyörgyi Flow2 fesztivál középpontjában, folytatódik a Bethlenben a vidéki tánctársulatokat felvonultató Tánchét. Emelett több fontos bábszínházi bemutatóra is sor kerül.

Ellenfény | 17. 11. 20.

A hét 10 legfontosabb eseménye

2. rész – Színházi bemutatók, könyvbemutatók

Több fontos színházi bemutatóra is sor kerül a héten. Klasszikusokat mutatnak be Kecskeméten Budaörsön és a Nemzeti Színházban, kortárs darabot Nyíregyházán. Klasszikus nyomán készült kortárs darab(ok) könyvbemutatója lesz szombaton a Szkéné Színházba.

ellenfény | 17. 11. 14.

A hét 10 legfontosabb eseménye

1. rész – Színház, tánc, bábszínház

A héten két nagyszerű bábos kiállítás is nyílik Debrecenben, Blattner Gézáról és a Kemény Bábszínházról. A Bethlen Téri Színházban ismét megrendezik az őszi tánchetet számos vendég táncegyüttes részvételével. Új bemutatót tart a Magyar Nemzeti Balett is. És több bemutató és érdekes előadás látható az Ódry Színpadon is.

ellenfény | 17. 11. 13.

A hét legfontosabb 10 eseménye

2. rész Színházi bemutatók, táncelőadások, előadóestek

Több fontos színházi bemutató lesz a hétvégén, vidéken és Budapesten egyaránt. Emellett újra nézhetünk táncszínházi előadásokat, illetve előadóesteket is.

Ellenfény | 17. 11. 7.

A hét 10 legfontosabb eseménye

1. rész Tánc, színház, bábszínház

A héten részben a táncé a főszerep. Jubileumát ünnepli a Szegedi Kortárs Balett, új bemutatót tart a Győri Balett, Hodworks hétvégét rendez a MU Színház. Emellett színházi és bábszínházi eseményeket is ajánlunk.

Ellenfény | 17. 11. 6.

A 10 legfontosabb esemény a héten

2. rész – Vendégjátékok, fesztiválok, színházi és bábszínházi bemutatók.

Fontos cseh színházi előadások láthatók a Katona hétvégi fesztiválján. A Trafóban egy Schilling Árpád rendezte montenegrói előadás vendégszerepel. Az amatőr színház iránt érdeklődők a MU Színházban kaphatnak ízelítőt az elmúlt évad értékeiből. Több fontos színházi és bábszínházi bemutatót is a hétvégére időzítettek.

Ellenfény | 17. 11. 2.

TOVÁBBI ÍRÁSAINK