A hétvége bemutatói

2. rész

Hétvégi bemutatókat ajánló összeállításunkban klasszikus dráma új bemutatójára éppúgy felhívjuk a figyelmet, mint kortárs film alapján készült produkciókra vagy egy jelentős személyiséget középpontba állító monodrámára, illetve két új bábszínházi bemutatóra.

Ellenfény | 18. 02. 16.

Hétvégi bemutatók

1. rész

Sűrű hétvégéje lesz annak, aki minél több friss bemutatót szeretne látni. Vagy jócskán tele kell írnia a naptárát, hogy mit kell bepótolnia később. Heti ajánlónkban most elsősorban a hétvégi bemutatókra fókuszálunk. Négy premier mellett egy "felújítást" is ajánlunk.

Ellenfény | 18. 02. 15.

A hét legfontosabb eseményei

2. rész – Hétvégi bemutatók

Ezt a hetet a kortárs bemutatók túlsúlya jellemzi. Két fontos kortárs táncszínházi bemutató mellett kortárs dráma ősbemutatóját tartják Székesfehérvárott, és egy tízéves kortárs darab kerül újra színpadra Szegeden. A Veszprémben műsorra tűzött Brecht már egyértelműen klasszikusnak számít. De hogy tekintsünk a tíz éve elhunyt Szabó Magdára, akit Székesfehérváron játszanak? És kortárs vagy klasszikus műnek tekintsük-e a Szörényi–Bródy szerzőpáros Kőműves Kelemenjét, amely Kecskeméten kerül színpadra?

Ellenfény | 18. 02. 8.

A hét legfontosabb eseményei

1. rész

Ismét eseményekben gazdag hét elé nézünk, amiből nehéz kiválasztani a legfontosabbakat. Ajánlónk első részében néhány nagyrendezvényre és egy-két kevésbé a széles nyilvánosság előtt zajló fontos eseményre hívjuk fel a figyelmet.

Ellenfény | 18. 02. 6.

A hét legfontosabb eseményei

Hétvégi bemutatók és egy könyvbemutató

Ismét csendesebb hétvége vár ránk, de azért bőven lesznek fontos események. Csak néhányat emelünk ki közülük, olyanokat, amelyek középpontjában kortárs írók vagy kortárs közelítésmódok állnak.

Ellenfény | 18. 02. 1.

Mit történik a héten

2. rész – Bemutatók a hétvégén

A múlt heti csendesebb hétvége után ismét valódi bemutató dömping várja a színház iránt érdeklődőket. Az ajánlott szombathelyi, zalaegerszegi, miskolci, szabadkai előadások mellett bemutatót tartanak Egerben (Két úr szolgája), Kaposvárott (A koncert avagy semmi sem tökéletes), operapremier lesz Debrecenben (Norma) és Szegeden (Carmen).

Ellenfény | 18. 01. 24.

Mi történik a héten?

1. rész

Egész héten zajlik a Kolibri Színház jubileumi mustrája. Gazdag, a társművészeteket középpontba állító program zárja a Műcsarnok EGY / KOR című kiállítását, amely a Kádár-rendszer konszolidációjának idejéből mutat be művészutakat. Budapesten vendégszerepel a nagyváradi színház, kortárs angol drámaírót tűz műsorra az Orlai Produkció.

Ellenfény | 18. 01. 22.

Mi történik a héten?

A legfontosabb események

Csendesebb hét elé nézünk, de azért lesznek fontos események most is. Ezek a zenész színházra, illetve a gyermek- és ifjúsági színházra irányítják a figyelmet. A Budapest Bábszínház bemutatója és a veszprémi Kabóca Bábszínház Körképe mellett fontos, hogy vasárnap elkezdődik a Kolibri Színház 25. évfordulóját köszöntő programsorozat is.

Szűcs Mónika | 18. 01. 17.

Mit nézzünk a héten?

1. rész – tánc, színház

Ismét nagyon sok minden történik a héten. Nem is tudunk i minden fontos eseményre kitérni. Elsőként táncos és színházi bemutatókat ajánlunk: a Trafóban látható bemutatót, az Orkesztika Alapítvány rendezvényét és az Örkény Színház, a nyíregyházi és zalaegerszegi társulat új előadásait.

Ellenfény | 18. 01. 11.

Az év első bemutatói

Mi történik a héten?

Boldog új évet kívánunk minden színházrajongónak. Az év első bemutatóira nem sokat kell várni. Márt a héten új bemutatót tart a Katona, a Centrál Színház, két premier is lesz Kecskeméten, újra látható Kolozsvárott egy ikerelőadás, amelynek előbemutatója decemberben volt, és egy fontos vendégjátékra is sor kerül a Trafóban.

Szűcs Mónika | 18. 01. 2.

A hét bemutatói

Mi történik karácsony és szilveszter között?

Karácsony és szilveszter között nemigen szoktak bemutatót tartani a színházak. De most mutatja be új gyerekdarabját a Közép-Európa Táncszínház. És az erdélyi színházakban hagyomány, hogy szilveszterre időzítik a szórakoztató előadások premierjét. Ez több városban idén is így történik.

Ellenfény | 17. 12. 27.

Mi történik a héten?

2. rész – Színházi bemutatók

A karácsony előtti napokban is több fontos színházi bemutatót tartanak. Két premier is lesz Szegeden, új előadás látható Debrecenben és Temesvárott. És természetesen a karácsonyi várakozás közben sokfelé látható a Diotörő, a Müpában több változatban is.

Ellenfény | 17. 12. 21.

TOVÁBBI ÍRÁSAINK